AKAZ NA WEB STRANICI ISQuae

“Dani kvaliteta 2018.” i AKAZ-ova međunarodna akreditacija u fokusu krovne svjetske organizacije za kvalitet u zdravstvu

AKAZ na web stranici i društvenim mrežama Međunarodne krovne udruge za kvalitet 30.01.19

Na web stranici Međunarodne organizacije za kvalitet u zdravstvu (ISQua) u velikoj konkurenciji vijesti svoje mjesto našao je tekst o “Danima kvaliteta 2018.” održanim u decembru u Sarajevu. U članstvu ISQuae među 650 predstavnika regionalnih, državnih i privatnih organizacija je i Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) koja od oktobra 2018. kod ISQuae ima akreditirane standarde za primarnu zdravstvenu zaštitu, 

Značaj međunarodne akreditacije bila je jedna od tema “Dana kvaliteta 2018.” o čemu je velikom broju prisutnih govorila i Elaine O'Connor, šefica Programa za međunarodnu akreditaciju i stratešku saradnju u ISQUae a što je kao posebno bitno spomenuto i u tekstu objavljenom na web stranici i društvenim mrežama krovne svjetske organizacije za kvalitet..

"Sa ponosom mogu reći da su od septembra AKAZ i BiH akreditiranjem standarda postali dio porodice. Znam da ste uložili dosta truda i znoja, i mogu da vam čestitam na ostvarenom rezultatom u nadi da ćemo nastaviti daljnju saradnju", kazala je O'Connor na “Danima kvaliteta 2018.”..

Direktor AKAZ-a Ahmed Novo predstavio je aktivnosti AKAZ-a u 2018. godini, među kojima i dobijanje ISQua akreditacije za Standarde za primarnu zdravstvenu zaštitu, i najavio "Dane kvaliteta 2019.":

"Ovom akreditacijom našli smo se među 42 agencije iz svega 30-ak zemalja svijeta. Mi već danas počinjemo na planiranj sljedećih "Dana kvaliteta". Sebi smo dali težak zadatak i obavezu, a to je da svaki naredni moraju biti bolji, ove godine imamo odličan program i mnoštvo gostiju, i pred nama nije lagan zadatak za 2019., ali, idemo dalje!", kazao je Novo.

Nakon što je na razmotrio izvještaj Komiteta za ocjenu Međunarodne udruge za kvalitet u zdravstvu (ISQua), Odbor za akreditaciju ove krovne svjetske udruge za kvalitet donio je u oktobru prošle godine odluku o akreditiranju Standarda za primarnu zdravstvenu zaštitu Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) na period od 2018.-2022. godine.

Ovim je AKAZ postao prva agencija u regionu i jedna od 42 organizacije u svijetu s međunarodno priznatim standardima, a Bosna i Hercegovina se našla u društvu 24 najrazvijenije zemlje svijeta čija agencija posjeduje ovu  prestižnu međunarodnu akreditaciju među kojima su Japan, Francuska, SAD, Kanada, Belgija, Norveška...

Na stranici ISQUae najavljeni sui  “Dani kvaliteta 2019.” uz link na stranicu Akaz.ba, a tekst na stranici krovne međunarodne organizacije za kvalitet možete pogledati na linku:

https://www.isqua.org/events-blog/isqua-accreditation-mental-health-were-the-focus-of-the-2018-quality-in-healthcare-conference-held-in-december-in-sarajevo.html

 

 

 

 

 

 

 

Saradnja i partnerstva