AKAZ i JU DZKS

Direktor AKAZ-a u posjeti kod direktora Doma zdravlja Kantona Sarajevo Prof.dr. Mehmeda Kulića

Dr. Milan Mioković, prof.dr. Mehmed Kulić i doc.dr. Ahmed Novo. 03.06.19

Prof.dr. Mehmed Kulić, poznati bosanskohercegovački kardiolog i priznati međunarodni stručnjak za srčana i kardiovaskularna oboljenja, preuzeo je nedavno funkciju generalnog direktora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

U povodu tog imenovanja te prethodne saradnje koja postoji između Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) i DZ Kantona Sarajevo, Doc.dr. Ahmed Novo, direktor AKAZ-a obavio je danas, 03.06., zvaničnu inauguracijsku posjetu i izrazio srdačne čestitke za imenovanje kao i želje za uspješan rad i poslovanje u budućem periodu pod vodstvom profesora Kulića. 

„Poštovani g. profesore, čast mi je i zadovoljstvo čestitati Vam na preuzimanju dužnosti generalnog direktora JU DZ Kantnona Sarajevo, vrlo odgovornoj i značajnoj funkciji od strateške važnosti za sva pitanja zdravstva u ovom kantonu a naročito sigurnost i kvalitet usluga koje Vaša ustanova pruža osiguranicima i korisnicima, odnosno svim pacijentima koji tu uslugu primaju u svim pojedinim organizacijskim jedinicama Doma zdravlja Kantona Sarajevo. Iskreno se nadam da će potrebe pacijenata i njihova prava, za vrijeme Vašeg mandata, biti uvijek i u potpunosti ispoštovani jer, kao što smo to nedavno napisali i u naslovu naše nove brošure: ¨Naši građani očekuju i zaslužuju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.“  U ime svih zaposlenih u AKAZ-u i u svoje ime, izražavam našu spremnost da unaprijedimo naš zajednički rad na certificiranju i akreditiranju timova porodične medicine koji rade u okviru DZ Kantona Sarajevo te da istražimo svekolike druge načine saradnje u svrhu pružanja optimalne usluge korisnicima.“ – Riječi su Doc.dr. Nove izrečene prilikom ovog sastanka.

Saradnja i partnerstva