AKAZ

Održana dvdesetosma redovna sjednica Upravnog odbora AKAZ-a

Stilizovani grafički prikaz sjednice 16.06.21

31.05.2021. godine, Upravni odbor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ),  održao je svoju XXVIII (dvadesetosmu) redovnu sjednicu, putem video-veze, obzirom na još uvijek ozbiljno stanje epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom (COVID-19) u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je razmatran dnevni red od osam tačaka u okviru kojeg je, između ostalog, direktor AKAZ-a, g. Adnan Bilić, mr.iur., mr.jed.zdrav.ISSA/IEHA Certified Environmental Services Specialist, podnio Izještaj o realizaciji odluka i zaključaka sa prethodne sjednice te informirao UV o provedenim aktivnostima direktora u prethodnom periodu.

Što se tiče zdravstvenih ustanova koje su uspješno okončale postupak verifikacije stanja sigurnosti,  Upravno vijeće je donijelo Rješenje o certifikaciji apoteka: PZU Apoteke „Lipa lijek“ Donji Vakuf, i PA “Apoteka Tarčin”.

Također, doneseno je i Rješenje o certifikaciji poliklinika: PZU Poliklinika ORTHOS Sarajevo i PZU Bahceci IFV Centar – Bahceci Health Services BH.

Sjednica Upravnog vijeća okončana je uz prethodno razmatranje i usvajanje i drugih  redovnih izvještaja o internim pitanjima poslovanja agencije.

Saradnja i partnerstva