AKAZ

Održana trideseta redovna sjednica Upravnog odbora AKAZ-a

Stilizirani prikaz konferencije (okrugli stol) 03.08.21

Upravni odbor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ),  održao je 30.07., u prostorijama agencije svoju XXX (tridesetu) redovnu sjednicu na kojoj je razmatran dnevni red od šest tačaka.

Nakon usvajanja zapisnika sa XXIX redovne sjednice, direktor AKAZ-a, g. Adnan Bilić, mr.iur., mr.jed.zdrav.,ISSA/IEHA Certified Environmental Services Specialist, podnio Izještaj o realizaciji odluka i zaključaka sa iste, te informirao UV o provedenim aktivnostima direktora u prethodnom periodu.

Što se tiče zdravstvenih ustanova koje su uspješno okončale postupak verifikacije stanja sigurnosti i kvaliteta,  Upravno vijeće je donijelo Rješenje o akreditaciji, odnosno certifikaciji respektivno, za sljedeće privatne zdravstvene ustanove:

 „Poliklinika Dental Ortodont Centar Dr Bandić“, iz Sarajeva; te  „Lašva lijek zdravstvena ustanova ljekarna“, iz Travnika, kojima ovom prilikom čestitamo.

Podsjećamo da smo 29.06. objavili napis o centru Dr Bandić, (http://www.akaz.ba/obavljena-vanjska-ocjena-privatne-stomatoloske-polikline-dental-ortodont-centar-dr-bandic-iz-sarajeva) u kojem se naglašava da se radi o prvoj stomatološkoj poliklinici koja je započela (kako smo tada informirali javnost), odnosno - predmetnim rješenjem - okončala, postupak akreditacije u skladu sa Standardima sigurnosti i kvaliteta za stomatološku djelatnost (ver 2020),  razvijenim u AKAZ-u  ( http://www.akaz.ba/udoc/STANDARDI_STOMATOLOSKE_ORDINACIJE.pdf).

Trideseta sjednica Upravnog vijeća okončana je uz prethodno razmatranje i usvajanje i drugih  redovnih izvještaja o internim pitanjima poslovanja agencije.

Saradnja i partnerstva