EDUKACIJE U AKAZ-u

Prijavite se na osnovnu obuku za osoblje apoteka!

Detalj sa prošle obuke održane u februaru ove godine 23.08.18

U skladu sa predviđenim planiranim djelatnostima u kalendaru edukacije AKAZ-a za 2018. Osnovna obuka za osoblje apoteka održaće se 20. septembra u 8:30 u prostorijama AKAZ-a, Dr. Mustafe Pintola 1, Ilidža. Prijave su otvorene do 17. septembra!

Prijave će se primati po formuli 3+1 gratis , odnosno sa besplatnim aranžmanom za svakog četvrtog prijavljenog djelatnika pojedine apoteke – zdravstvene ustanove.

Na obuci će polaznice i polaznici imati priliku da se upoznaju detaljno sa djelokrugom rada AKAZ-a; sertifikacijskim i akreditacijskim standardima za apoteke; relavantnim propisanim indikatorima, kao i kako ispuniti tražene zahtjeve. Kroz praktičan rad biće im približeni načini pisanja procedura, dobiće i primjere urađenih procedura, kao i modele na koji način ispravno uraditi samoocjenu u svojoj apoteci.

Napominjemo da je ova obuka preduvjet za zainteresovane kandidate koji žele da pohađaju obuku za AKAZ-ove ovlaštene ocjenjivače kvaliteta.

Svim učesnicima edukacije, prema Pravilniku o stručnom usavršavanju (član 14), Komora magistara farmacije u FBiH, dodjeljuje 3 boda.

Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE

 

Saradnja i partnerstva