Klinička revizija

Protokol za kliničku reviziju

Klinička reviziaj 03.07.19

Tačno prije mjesec dana objavili smo obavijest u vezi prikupljanja podataka za kliničku reviziju. Tom prilikom smo korisnike podsjetili na bihaćki dogovor o aktivnosti prikupljanja podataka o kliničkoj reviziji u pet centara za mentalno zdravlje iz Unsko-sanskog kantona te našoj preporuci i pozivu svim CMZ da učine to isto - u skladu sa metodološkim uputstvom u vezi sa protokolom za kliničku reviziju na temu prevencije suicidalnosti.

Danas ponovo, donosimo poveznice za Metodološko uputstvo i Obrazac za izvještaj o provedenoj kliničkoj reviziji za prevenciju suicidalnosti uz napomenu da popunjeni obrazac treba poslati na e-mail adresu: cmz@akaz.ba.

Za INICIJALNU kliničku reviziju (urađenu u toku mjeseca juna 2019. godine), obrazac je potrebno dostaviti do 15.07.2019. a za FINALNU (urađenu u toku mjeseca decembra 2019. godine), do 15.01.2020. godine.

Također napominjemo da je moguće koristiti raspoložive podatke, ukoliko postoje, iz npr. Registra za definirane indikatore.

Nadamo se vašem ažurnom odzivu kako bismo još jednom potvrdili izuzetnu predanost i uspješnost svih zdravstvenih radnika iz centara za mentalno zdravlje kao i nadležnih odgovornih osoba iz menadžmenta zdravstvenih ustanova koji daju svesrdnu podršku projektu Mentalnog zdravlja u BiH.

Metodološko uputstvo

Obrazac za izvještaj o provedenoj kliničkoj reviziji za prevenciju suicidalnosti

 

Saradnja i partnerstva