AKAZ na terenu:

Provedena vanjska ocjena u tri apoteke u Unsko-sanskom kantonu

11.01.21

Vanjski ocjenjivači Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), nastavljaju s radom i u pogledu ovogodišnjih obaveza pregleda zdravstvenih ustanova već od prvih dana ove nove kalendarske godine.

Naime, prve vanjske ocjene u 2021. godini provedene su u Unsko-sanskom kantonu, unatoč otežanim vremenskim prilikama i posebnim Covid19 pandemijskim zahtjevima.

Saradnice AKAZ-a, g-đa mr.ph. Anela Galić, u svojstvu vođe tima te g.-đe mr.ph Halida Smajlagić i mr.ph. Iva Naimkadić, kao članice ocjenjivačkog tima, obavile su pregled tri apotekarske ustanove u Cazinu , Bihaću te Velikoj Kladuši.

08. i 09.01., u Cazinu, vanjske ocjenjivačice posjetile su u PZU Apoteka „mr.ph. Aida Alagić“ a u Bihaću i Velikoj Kladuši PZU Apoteka „Europharm“ i Privatna apoteka „Kovačević“.

Predmetne apoteke već su ranije certificirane te su odgovorone osobe istih, za produženje svog statusa, pozvale AKAZ kako bi se provela vanjska ocjena i nastavak re-certifikacijskog postupka. 

Nakon dostavljanja neophodne dokumentacije, u skladu sa propisanim rokovima, Komisija za certifikaciju zdravstvenih ustanova će uputiti prijedlog odluke Upravnom odboru AKAZ-a za donošenje odgovarajućeg rješenja.

Saradnja i partnerstva