Projekt Mentalno zdravlje u BiH:

U Neumu je održana radionica pod nazivom: „Radionica za koordinatore/ice otpusta i kontinuiteta brige kroz model zajedničkog planiranja otpusta u Federaciji BiH“

11.09.19

Predstavnici Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), Adnan Bilić, mr.iur., mr.jed.zdrav., Vršilac dužnosti direktora AKAZ, Alhijad Hajro dipl.ecc., i Ljubomir Kravec, učestvovali su na radionici koja je održana u Hotelu Grand u Neumu od 08. do 10.09., i koja obuhvata izlaganja, vježbe i diskusije u vezi Modela zajedničkog planiranja otpusta i kontinuirane brige.

Prvi dan radionice, u ime organizatora skupa - Asocijacije XY, upućene su učesnicima riječi dobrodošlice te je okvirno najavljen program rada. Dr Goran Čerkez, u svojstvu predstavnika Federalnog ministarstva zdravstva, predstavio je ciljeve radionice, a g.-đa  Klementina Nuk Vuković je govorila o očekivanjima organizatora u vezi rezultata predmetne radionice.

Drugi dan rada,  protekao je uvodnom vježbom za učesnike, zatim prezentacijama dokumenta Model, koji su održali  g.-đa Enisa Mešić iz Projekta mentalnog zdravlja u BiH, Asocijacija XY, i g.đa Adisa Mehić iz FMZ. Nakon toga, g.-đa Nuk Vuković predstavila rezultate Pilotiranja Modela. Primjeri iz prakse - su izloženi od strane predstavnika grupa koje su pilotirale Model na različitim lokalitetima, a radni dan je okončan Diskusijom koju je moderirarao g. Čerkez.

Radionica je završena u utorak  završnim razmatranjima i  zaključcima radionice.

Saradnja i partnerstva