VI DANI KVALITETA U ZDRAVSTVU FBiH - 20. i 21. 12 2018.

BiH u Europskoj uniji: „Kvalitetom ka društvu najboljih“

Sa jedne od ranijih manifestacija
Sa jedne od ranijih manifestacija "Dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH"
19.11.18

U Sarajevu će se 20. i 21.12.2018. godine u organizaciji Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) održati šesta po redu manifestacije Dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH.  

„Naziv ovogodišnjeg izdanja: „BiH u Europskoj uniji: Kvalitetom ka društvu najboljih“ sadržava nastojanje da našu zemlju vidimo kao bitan faktor u budućnosti, koji u prestižno društvo evropskih država dolazi sa jasnom sviješću o kvalitetu kao presudnom svojstvu koje nas čini poželjnim i ravnopravnim članom u punom smislu“, najavljuju iz AKAZ-a dodajući kako su i za ovu godinu pripremili niz korisnih sadržaja:

„Ove godine nastojaćemo da, osim redovne obuke za vanjske ocjenijivače i koordinatore, te  revijalne dodjele priznanja i zahvala, obezbijedimo i  učešće inostranih gostiju koji će, po sebi, predstavljati dodatno vrijednost. Njihovo učešće bi trebalo omogućiti kontinuitet razmjene unutar profesionalne zajednice, kako sa našim susjedima, tako i prikupljanje znanja i iskustava koja dolaze iz drugih sredina nama ponešto udaljenijih i manje poznatih“, poručuju iz AKAZ-a potcrtavajući kako će u okviru programa prvog radnog dana biti održan Okrugli stol na temu: „Stimulativno finansiranje zdravstvene zaštite“ koje će moderirati direktor AKAZ-a Doc. Dr. Ahmed Novo sa panelistima koji su među najpozvanijim diskutantima i ekspertima iz ove oblasti.

„Nadamo se Vašem brojnom odzivu a mi ćemo se potruditi da  organizujemo  okupljanje zdravstvenih radnika koje će biti svima od koristi, ugodno iskustvo, i prilika za međusobnu razmjenu i saradnju. Želimo dobrodošlicu svima i pozivamo vas da nas kontaktirate za sve informacije i pitanja u vezi manifestacije“, kažu iz AKAZ-a te napominju da prijave za Dane kvaliteta u FBiH 2018. zainteresirani trebaju poslati što prije na adresu: koordinator@akaz.ba, a najkasnije do 15.12.2018. godine. Kotizacija za domaće učesnike iznosi 120 KM, doplata za noćenje 40 KM, dok kotizacija za učesnike koji nisu iz BiH iznosi100 €. Prijavu za učešće možete preuzeti ovdje: www.akaz.ba/dani-kvaliteta 

Uz redovna priznanja koje AKAZ dodjeljuje svake godine zaslužnim pojedincima i organizacijama, od ove godine ustanovljeno je i kolegijalno prizananje za izvrsnost u oblasti sigurnosti i kvaliteta.

„Ovo priznanje namjeravamo dodijeliti onom pojedincu kojeg  njegove kolege - zdravstveni djelatnici iz  cijele FBiH, smatraju ponajboljim i najzaslužnim da ga ponese kao potvrdu vlastitog rada i zalaganja. Na našoj web i FB stranici uskoro ćemo objaviti više detalja o tome koga i na koji način možete kandidovati“, najavljuju iz AKAZ-a.

Saradnja i partnerstva