Trag kvaliteta u našem okruženju

Billboard ispred Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu sa prikazom AKAZ-ove akreditacije

Billboard ispred Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu sa prikazom AKAZ-ove akreditacije 15.05.19

Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ iz Sarajeva, javna je zdravstvena ustanova koja već 153 godine radi „u funkciji vašeg zdravlja“ - kako se to navodi i na velkom panel-oglasniku postavljenom ispred same zgrade bolnice.

Kada  neko toliko dugo pruža zdravstene usluge i liječi pacijente u jednom gradu i jednoj državi, onda sve ono što izjavi ili javno prikaže - ima posebnu težinu i kredibilitet. To je slučaj i ovom prilikom.

Stoga, za nas u Agenciji za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), biti dijelom ove priče predstavlja i potvrdu lične vrijednosti. Iako smo prisutni kao radna zajednica tek nešto više od petnaest godina - a s pravom se smatramo pozvanim i priznatim akterom u polju zdravstva - velika je čast biti razlog odličnosti pomenute bolnice a naročito u kontekstu epiteta i eponima kvaliteta.

Vodstvo OBS-a nas je već od samog početka saradnje doživljavalo kao jedinstvenu i posebnu mogućnost poboljšanja vlastitih performansi i, skupa sa svim zaposlenicima, pružalo nam je bezrezervnu podršku u zajedničkom radu uspostave, podizanja i održavanja sistema sigurnosti i kvaliteta.

Odlučili smo prikazati billboard postavljen ispred Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ kao prikaz dobre prakse i partnerskog odnosa koji treba biti obrazac za sve nas koji težimo boljitku i napredku.

Saradnja i partnerstva