Obavljen prvi dio opće obuke za djelatnike doma zdravlja Tomislavgrad

10.02.21

U utorak, 09. veljače, u Domu zdravlja Tomislavgrad, pred trideset djelatnika ove renomirane zdravstvene ustanove, obavljen je prvi dio općeg dijela obuke za postupak akreditacije.

Dom zdravlja Tomislavgrad skrbi za zdravstvene potrebe nešto više od dvadesetčetiri tisuće osiguranika ove općine i to čini sa nešto više od stotinu djelatnika na oko pet tisuća četvornih metara suvremeno uređenog prostora.

Odluka ulaska u postupak akreditacije slijed je nastojanja da se osigura ponajviši stupanj sigurnosti i kakvoće usluga svojim sugrađanima i naslanja se na prethodne napore koji proistječu iz opredijeljenosti, ponajprije ranopreminulog ravnatelja, pok. dr Ivana Bagarića, kojeg se s iskrenom sućuti prisjećamo i ovom prigodom.

Ipak, narečena opredijeljenost nastavlja se i radom trenutačne ravnateljice dr Ivanke Živković, čije je zalaganje Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), prepoznala dodjelom priznanja za izvrsnost u prigodi Dana kvaliteta 2019. godine.

Prisjetimo se da je Dom zdravlja Tomislavgrad akreditirao svoje timove obiteljske medicine te da, u svojim redovima, ima i provjerene suradnike AKAZ-a, vanjske ocjenjivačice kvalitete kao što su dr Dražana Šimić i dr Bernardina Šarac.

Nastavak obuke bit će sproveden i naredna dva utorka a nakon toga će, zajedničkim planiranjem, biti razrađen i osmišljen nastavak suradnje do okončanja postupka.

Svim djelatnicima doma zdravlja, predstavnicima općinske i županijske vlasti te vodstvu doma zdravlja, iskazujemo potporu i iskrene želje za uspjeh.   

Saradnja i partnerstva