NE PROPUSTITE

Objavljen Kalendar edukacije u AKAZ-u za 2019.

S prošlogodišnje Obuke za koordinatore kvaliteta
S prošlogodišnje Obuke za koordinatore kvaliteta
09.01.19

Kako bi i ove godine svim zainteresiranim olakšali planiranje vremena i obaveza, AKAZ je sačinio “Kalendar edukacije za 2019. godinu” na kojem je moguće naći sve detalje vezane za termine obuka. “Kalendar edukacija” počinje u drugoj polovini februara/veljače osnovnom obukom za osoblje apoteka/ljekarni.

Nastavlja se u martu/ožujku sa četiri modula obavezne obuke za koordinatore kvaliteta koja se u ukupnih 16 modula nastavlja sve do kraja juna/lipnja nakon čega slijedi završna provjera znanja. Imajući u vidu važnost uloge koordinatora u cjelokupnom procesu uspostavljanja sistema sigurnosti i kvaliteta za zdravstvenu ustanovu, pozivamo one koji nisu imali priliku da završene AKAZ-ovu osnovnu edukacije da se uključe u ovaj proces, ali i one koji su to završili da obnove i unaprijede svoje znanje.

U martu/travnju će se održati i obuka za zdravstvene profesionalce centara za mentalno zdravlje iz USK, a počinje i obuka za privatne zdravstvene ustanove koja će se kroz 10 modula održavati do maja/svibnja.

Juni će uz nastavak redovnih obuka obilježiti i obuka za zdravstvene profesionalce na temu „Mother/baby friendly hospital - Bolnica prijatelj majki/beba“ u Općoj bolnici „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo,

Sezonu nastavljamo drugom polovinom septembra/rujna još jednom osnovnom obukom za osoblje apoteka/ljekarni, krajem oktobra/listopada planirana je obuka za ovlaštene ocjenjivače kvaliteta a početkom novembra/studenog napredna obuka za facilitatore.

Godinu tradicionalno završavamo “Danima kvaliteta” u decembru/prosincu s obukama za koordinatore, ovlaštene ocjenjivače i direktore zdravstvenih ustanova.

Kalendar možete preuzeti OVDJE.

Za eventualna pitanja i sugestije stojimo na raspolaganju putem e-mail-a: melka.m@akaz.ba i na broj telefona 033/771-874.

 

Saradnja i partnerstva