Edukacija i obuka

Održan treći modul obuke: "Politike i procedure na temelju standarda"

Ucesnici obuke za koordinatore u ZU 11.06.20

Treći modul Obuke za koordinatore kvaliteta

Kako je najavljeno, kontinuirana Obuka za koordinatore kvaliteta koju provodi AKAZ nastavljena je od četvrtka 11. juna 2020godine u hotelu Hollywood - Ilidža, sa početkom u 10,00 sati i nastaviti će se sedmičnom dinamikom na istom mjestu do kraja edukacije.

Učesnicima je Modul 3: „Politike i procedure na temelju standarda“ prezentirala mr.sci.ecc. Maida Nuhić, dipl.iur. na temu „Dokumentirane politike i procedure“ , a temu „Metodologija razvoja politika i procedura u ZU apotekama“ predavao je mr.ph. Bakir Omerbegović. Prezentacije  su, kao i uvijek, pratile vježbe, gdje su učesnici podijeljeni u grupe imali zadatak da napišu,  proceduru, a zatim zajednički  diskutuju.

Program obuke za koordinatore  kvaliteta je obavezan u smislu ažuriranja znanja i razmjene iskustava između zdravstvenih profesionalaca i zdravstvenih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ove godine u AKAZ-u je okupljeno 40 zdravstvenih profesionalaca koji će sticati znanja i biti u mogućnosti da ih primjene u svojoj zdravstvenoj  ustanovi.

Saradnja i partnerstva