Održana konferencija Zdravlje migranata: izazovi i prilike

24.10.22

U četvrtak i petak 20. i 21.10. , u hotelu „Hollywood“ na Ilidži, u organizaciji  Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH ( AKAZ )  i Federalnog ministarstva zdravstva, a pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za migracije (International Organization for Migrations, IOM), održana je:

KONFERENCIJA ZDRAVLJE MIGRANATA: IZAZOVI I PRILIKE.

Na konferenciji je prisustvovalo preko osamdeset gostiju i učesnika, stranih i domaćih dužnosnika i dionika te zdravstvenih profesionalaca koji su na ovom dvodnevnom događaju sučelili vlastita iskustva i znanja u vezi zdravstvene problematike migranata i ponudili, u zaključku, set prijedloga rješenja za budući predstojeći period. Program Konferencije

Ovom prilikom, u ime organizatora, želimo izraziti zahvalnost svim predstavnicima međunarodnih organizacija, UN-ovih agencija, domaćih predstavnika vlasti i upravnih organa i organizacija, kao i predstavnicima civilnog društva i zdravstvenim profesionalcima koji su uzeli učešća na Konferenciji. 

Na koncu, zahvaljujemo se na stručnoj i tehničkoj pomoći voditeljima, moderatorima, prevodiocima i osoblju hotela koji su omogućili održavanje ovog skupa. Također se zahvaljujemo i predstavnicima medija koji su propratili događaj i o tome izvjestili javnost.

Nadamo se da će rezultati konferencije doprinjeti boljitku, prije svega, zdravstvene zaštite migrantske populacije ali i lakšem radu svim profesionalcima koji imaju dodira sa pomenutom problematikom.

Saradnja i partnerstva