IN MEMORIAM

Preminuo dr. Bagarić dragi kolega, prijatelj, suradnik i vanjski ocjenjivač AKAZ-a

Dr. Bagarić sa suradnicima 13.05.19

U 58. godini preminuo je dr.sc. Ivan Bagarić, dr.med. specijalista javnog zdravstva, dragi kolega, prijatelj, suradnik i vanjski ocjenjivač u Agenciji za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ). Prerana smrt dr.sc. Ivana Bagarića je zatekla na mjestu ravnatelja Doma zdravlja u Tomislavgradu.

Ivan Bagarić rođen je u Mesihovini, Tomislavgrad, 11.11.1961. bio liječnik i političar, ali prije sve dobar čovjek omiljen kod svih onih koji su ga poznavali. Na prvim slobodnim izborima održanim 1990. godine u Bosni i Hercegovini izabran za zastupnika u Parlament BiH (Vijeće općina). Bio je dragovoljac Domovinskog rata i načelnik saniteta HVO-a. Od 2003. do 2011. bio je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Medicinski fakultet je završio na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a magistrirao je na temu "Medicinska služba Hrvatskog vijeća obrane kao model organizacije ratnog zdravstva" na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je na temu "Kvaliteta zdravstvene skrbi nakon primarne artroplastike kuka" na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Uposlenici AKAZ-a pridružuju se izrazima sućuti ožalošćenoj obitelji.

Saradnja i partnerstva