Završen stručni seminar Dani kvaliteta u FBiH 2023

12.12.23

U  organizaciji Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ), dana 07. i 08.12.2023. godine, u hotelu “Hollywood” u Sarajevu, održan je stručni seminar za koordinatore kvaliteta, vanjske ocjenjivače kvaliteta, facilitatore, menadžere ustanova ”Dani kvaliteta u zdravstvu 2023.”

Ove godine, skup koji se prvenstveno bavi sistemom sigurnosti i kvaliteta u zdravstvu, održan je sa tematskim nazivom: „UČINKOVITOST SISTEMA SIGURNOSTI U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA“.

Kao i mnogo puta do sada, naša  manifestacija bila je mjesto, i dala povod  okuplja nju velikog broja stručnjaka iz zdravstva i oblasti kvaliteta u zdravstvu, kako  iz BiH tako i iz međunarodnih organizacija prisutnih u našoj zemlji.

Blizu  200  učesnika i gostiju imalo je prilike pratiti brojna stručna izlaganja i sadržaje koji su od neuptine koristi za njihov rad. 

U skladu sa obavezom obnove licence i  statusa specijaliziranih AKAZ-ovih saradnika, Dani kvaliteta ponudili su i dodatno usavršavanje za koordinatore kvaliteta zdravstvenih ustanova i ovlaštene ocjenjivače kvaliteta, te priliku facilitatorima da  razmijene vlastita iskustva sa terena.

Izražavamo nadu da su Dani kvaliteta u zdravstvu u FBiH potvrdili još jednom da predstavljaju dobro usklađen mehanizam okupljanja zdravstvenih radnika, jedinstven i sebisvojstven, skup rada i učenja ali i druženja i opuštanja.

Uz veliko HVALA svim gostima Dana kvaliteta, osobito prisustva Federalnog ministra zdravstva, našim saradnicima, i svim zdravstvenim radnicima Federacije BiH,  pozdravljamo vas srdačno do našeg narednog okupljanja i pozivamo da pogledate galeriju slika koju donosimo ovom prilikom.

Sve fotografije sa skupa, možete pogledati OVDJE

 
Saradnja i partnerstva